Make your own free website on Tripod.com

UTAMA | HABBATUS SAUDA' Plus Garlic | TONIK RAMBUT KELAPA DARA | LOSYEN PATI HALIA | LOSYEN PATI LIMAU NIPIS | MINYAK POWER 31 | LOSYEN KAMAR SUTERA | LOSYEN POWER 3 LINES | JUS HERBA KELAPA DARA | HABBATUS SAWDA'

TONIK RAMBUT KELAPA DARA

thugo.jpg

T-HUGO

tpolo.jpg

T-POLO

  MINYAK KELAPA DARA 

Minyak kelapa dara adalah terdiri dari sekitar 60% fatty acids. 50% dari kandungan fatty acids tersebut adalah lauric acid dan sekitar 6-7% adalah capric acid. Lauric acid dan capric acid, kedua-duanya merupakan chain fatty acids yang mempunyai tambahan fungsi yang amat berguna dalam tubuh sama ada manusia mahupun haiwan. Kedua-duanya digunakan oleh badan untuk membuat fatty acid derivatives yang dipanggil monolaurin dan monocaprin. Terlalu banyak kajian yang telah membuktikan fungsi kedua-duanya.

Monolaurin dan monocaprin adalah bersifat antiviral, antibakterial dan antiprotozoal yang digunakan oleh tubuh untuk memusnahkan lapisan lipid dan phospholipid pada envelope virus yang menyebabkan disintegrasi envelope berkenaan. Hal ini meliputi virus sepertio HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, beberapa bacteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori serta protozoa seperti giardia lamblia.

Seperkara yang tidak kurang pentingnya, minyak kelapa dara mampu mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisme, menyokong sistem imunisasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah tiroid. Selain itu, minyak kelapa dara juga tidak mengandungi 'trans fatty acids' yang didapati merbahaya pada tubuh dan selalunya terdapat pada minyak tumbuhan termasuk margerin, shortening dan lain-lain. ('Trans fatty acids' boleh meningkatkan paras bahaya kolestrol yang menyebabkan arteries tersumbat, sakit jantung dan type II diabetes). Sehingga kini melalui penyelidikan telah dibuktikan bahawa minyak kelapa dara terbukti mampu mengurangkan risiko sakit jantung, memperbaiki sistem penghadaman, mempertingkatkan tenaga harian, membantu mereka yang menghidap diabetes dan kelesuan yang teruk, berkesan dengan baik sebagai pra cuci kondisioner rambut (pre wash condisioner), menurunkan berat badan dan mengembalikan keremajaan kulit, mengatasi psoriasis, ruam, eczema serta menghalang kulit berkedut.  

MINYAK KELAPA DARA UNTUK RAMBUT

Selama ribuan tahun minyak kelapa dara telah digunakan untuk membuat kulit halus, mulus dan memberikan banyak kilauan cahaya kepada rambut. Wanita Polinesia terkenal dengan kulit dan rambutnya yang indah walaupun didedahkan kepada cahaya sinar matahari yang panas dan wap angin laut setiap hari. Sebagai losyen kulit dan kondisioner rambut, tiada minyak lain yang dapat menandinginya.

Minyak kelapa mempunyai tekstur krim alami yang berasal dari sumber sayur-sayuran dan bebas dari pestisida dan bahan kimia lain. Selain itu, minyak kelapa juga telah digunakan selama bertahun-tahun untuk syampu, krim dan produk-produk rawatan tubuh lain. Susunan molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan dan memberikan tekstur lembut halus pada kulit dan rambut. Ia membuat gabungan ideal untuk pemulihan kulit kering, kasar dan kereput.

RAWATAN RAMBUT

Minyak kelapa merupakan kondisioner rambut yang baik. Apa yang dilakukan minyak kelapa dara terhadap kulit boleh juga dilakukan untuk rambut. Para ahli kecantikan telah mengenali minyak kelapa dan berasa minyak ini sama efektifnya dengan kondisioner rambut di salon rawatan rambut. Mereka turut mengakui bahawa rawatan rambut dengan menggunakan minyak kelapa lebih menjimatkan kerana dapat dilakukan sendiri di rumah. Manfaat lain dalam menggunakan minyak kelapa sebagai kondisioner rambut adalah kerana ia akan membantu mengendalikan kelemumur.

T-POLO
tpolo1.jpg

KOD :         T-POLO

PRODUK : TONIK RAMBUT KELAPA DARA ASLI POLO

                     (UNTUK LELAKI)

SAIZ :         150 ML

HARGA :    RM40.00
PENGHANTARAN : PERCUMA !

Untuk Paypal, Kad Kredit/Debit :

T-POLO : TONIK RAMBUT KELAPA DARA LELAKI.
 
Diperkaya dengan minyak kelapa dara bagi membantu memelihara kesegaran kulit kepala serta menjadikan rambut subur, sihat, lebat dan bersinar.
 
KANDUNGAN:  Mineral oil, VCO, Fragrance, Green Cos

KELEBIHAN  TONIK RAMBUT KELAPA DARA BIO-ASLI T-POLO 
 • Membantu menstabilkan kimia semulajadi pada kulit kepala.
 •  Menghapuskan kelemumur pada kulit kepala dan mencegah dari mengalami kekeringan kulit dan seterusnya menghalang kulat kelemumur dari membiak serta rambut menjadi subur dan bertambah hitam.
 • Membantu pembentukan tisu kulit kepala dan merawatnya.
 •  Melindungi kulit dari radiasi ultraviolet matahari.
 •  Menyuburkan kulit kepala dan rambut dari gugur.
 • Memberi keharuman aroma Polo yang menyerlahkan gaya lelaki.

T-HUGO
thugo1.jpg

KOD :         T-HUGO

PRODUK : TONIK RAMBUT KELAPA DARA ASLI HUGO

                     (UNTUK WANITA)

SAIZ :         150 ML

HARGA :    RM40.00
PENGHANTARAN : PERCUMA !

T- HUGO : TONIK RAMBUT KELAPA DARA WANITA

Diperkaya dengan minyak kelapa dara bagi membantu memelihara kesegaran kulit kepala serta menjadikan rambut subur, sihat, lebat dan bersinar.

KANDUNGAN:  Mineral Oil, VCO, Fragrance, Green Cos

Kod: T-HUGO  Saiz = 150ml   RM40.00
KKM NOTIFIKASI NO.NOT080100470K

KELEBIHAN TONIK RAMBUT KELAPA DARA HUGO
 • Membantu menstabilkan kimia semulajadi pada kulit kepala.
 • Menghapuskan kelemumur pada kulit kepala dan mencegah dari mengalami kekeringan kulit dan seterusnya menghalang kulat kelemumur dari membiak serta rambut menjadi subur dan bertambah hitam.
 •  Membantu pembentukan tisu kulit kepala dan merawatnya.
 • Melindungi kulit dari radiasi ultraviolet matahari.
 •  Menyuburkan kulit kepala dan rambut dari gugur. 
 •  Memberi keharuman aroma Hugo yang mempesona.

CADANGAN : TEKNIK RAWATAN RAMBUT GUGUR & BERKELEMUMUR DENGAN PRODUK BIO ASLI

1. Semasa mandi petang, syampu rambut secara rata dari permukaan rambut sehingga ke kulit kepala. Kemudian, urut permukaan rambut sehingga ke kulit kepala secara perlahan-lahan dengan menggunakan sikat rambut (sikat bergigi bulat @tumpul, beruskan  dengan lembut). Gosokan dengan menggunakan jari secara kasar akan menyebabkan rambut gugur dan rosak. Cuci rambut dan bilas sehingga bersih dengan memastikan tiada buih-buih syampu yang tertinggal pada kulit kepala

2. Kemudian lap rambut yang basah dengan menggunakan tuala bersih secara lembut (jangan beri tekanan atau gosokan yang kuat kepada rambut dan kulit kepala untuk mengelakkan rambut tercabut @ gugur). Selepas lap, biarkan rambut kering dengan sendirinya.

3. Setelah rambut kering, sapukan Minyak Kelapa Dara (Asli) Bio-Asli di kulit kepala secara rata (sebaiknya jam 9.00 malam). Kemudian, biarkan MKD meresap ke dalam kulit kepala dalam jangka masa 2 jam. Proses resapan boleh menyebabkan kegatalan pada kulit kepala. Jika berasa gatal, jangan garu kulit kepala dengan jari, sebaik-baiknya gunakan sikat yang matanya lembut (bersifat berus yang lembut) untuk mengurut kulit kepala dan mengelakkan rambut dari gugur.

4. Semasa mandi pagi, rambut boleh dibasahkan dan dicuci tetapi jangan gunakan syampu rambut atau sebarang bahan pencuci yang boleh menyebabkan kekeringan pada kulit kepala (pilih syampu yang sesuai). Selepas mandi, lap rambut yang basah menggunakan tuala bersih dengan lembut. Biasanya, permukaan kulit kepala akan berasa gatal selepas mandi. Bagi mengatasinya, urut kulit kepala menggunakan sikat yang telah dicadangkan secara perlahan-lahan. Biasanya, rasa gatal pada kulit kepala akan hilang dalam masa 1 hari.

5. Gunakan Tonik Rambut Bio-Asli. Sapukan tonik secara rata sehingga ke kulit kepala bagi memastikan kulit kepala dan rambut sentiasa lembap dan subur, seterusnya dapat melindungi permukaan rambut dari sinaran ultra-ungu (UV).

6. Ulangi langkah 1-6 sehingga masalah kelemumur, rambut rosak dan rambut gugur dapat diatasi. Sebaik-baiknya, ulangi langkah di atas sehingga 2-3 minggu.

Cadangan :Teruskan penggunaan Tonik Rambut Bio-Asli sebagai amalan pemakaian harian bagi memastikan rambut sentiasa sihat dan subur.

PANDUAN PEMBELIAN UNTUK PRODUK DI HALAMAN INI
 1. Pastikan pilihan jumlah/kuantiti produk yang ingin anda beli, dan jumlah harganya sekali di ruangan ITEM.
 2. Buat pembayaran yang secukupnya di salah satu daripada akaun bank berikut :  Maybank  No.: 164137002995 (Khairil Anizan Alang Bee), CIMB  No. 12240001109209 (Khairil Anizan Alang Bee)
 3. Masukkan Maklumat Perhubungan, dan juga Penghantaran Produk seperti Nama, Alamat, dan No. Telefon. dan juga Emel, di ruang-ruang yang telah ditetapkan
 4. Masukkan juga Maklumat Pembayaran (seperti Tarikh, Masa & Jumlah Bayaran) anda di dalam ruangan yang telah ditetapkan. Jika anda pengguna   Maybank2u , atau  CIMB Clicks, anda cuma perlu Copy & Paste sahaja maklumat tersebut.
 5. Jika anda ingin membuat pembayaran menggunakan PayPal, sila hantar Borang Pesanan kepada kami terlebih dahulu. Pehak kami akan menghantar emel invois kepada anda untuk pembayaran. Anda akan dikenakan caj Yuran Transaksi sebanyak 3.4% + RM2.00, jika anda membuat pembayaran melalui PayPal.
BORANG PESANAN
 
PRODUK : T-POLO (UNTUK LELAKI) 150ML
T-HUGO (UNTUK WANITA) 150ML
HARGA : RM40.00
KOS PENGHANTARAN : PERCUMA!

ITEM :
LAIN-LAIN (Jika tidak seperti senarai di atas) :
NAMA :
EMEL :
NO. H.P / TEL. :
MEDIUM PEMBAYARAN : :
MAKLUMAT PEMBAYARAN :
ALAMAT PENGHANTARAN :
CATATAN / PESANAN ANDA :
  

Jika anda ingin membuat pesanan secara berbilang produk (lebih dari satu item), sila ke kedai online utama kami :  http://kedaisiberneka.lot.my

Laman web ini adalah merupakan laman sokongan kepada laman web utama kami iaitu KEDAI SIBERNEKA. Ianya berfungsi sebagai laman yang memberikan penerangan dan maklumat lanjut mengenai sesuatu produk tertentu.Kandungan laman web ini hanyalah paparan maklumat lanjut mengenai produk-produk yang berkenaan.
 
Laman web ini adalah rangkaian laman web milik :
DARMA KIFAYAH ENTERPRISE (001221506 - W),
Kedai Musolla Darussalam, Jalan Teratai 2/5, Taman Bukit Teratai, 56100 Kuala Lumpur.
Tel: 03-42806803 H/P : 013-6701491
 
Lain-lain laman web kami :